Τρουφόσκυλα

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
4
Κυνήγι Τρούφας
TRUFFLE HUNTING
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Σττην ανεύρεση τρούφας, ενδύκνεινται διάφορες φυλές σκύλων, όπως Labrador, Springer, Spaniel, Lagotto, Romagnolo, Cocker και άλλες. Βασική προϋπόθεση για την επιτυχία κάθε σκύλου είναι η σωστή και επαγγελματική εκπαίδευση η οποία ξεκινά στην ηλικία δυο μηνών και τελειώνει στους έξι μήνες. Απο κει και πέρα, ο κάθε τρουφοσυλλέκτης επιλέγει το σκύλο συνεργάτη, που του ταιριάζει, ανάλογα με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε φυλής. Ένα σκυλί, μπορούμε να πούμε οτι, έχει τελειοποίηση την εκπαίδευση του μετα το πέρας των δυόμιση χρόνων εργασίας και με την ανεύρεση ειδών τρούφας.

 

Ένα κορυφαίο σκυλί για την εύρεση τρούφας είναι το Labrador. Πρόκειται για μια δημοιλής ράτσα σκύλου που κατάγεται αποτον Καναδά. Είναι σκυλιά μεσαίου προς μεγάλου μεγεθους και οι χρωματισμοί του είναι μαύρο, καφέ, λευκό και κίτρινο. Η εκπαίδευση του είναι είναι εύκολη και η περιποίηση του κανονική. Επίσης είναι πολύ φιλικό με τα παιδιά και τα βρέφη.

Είναι ιδιαίτερα έξυπνο και θεωρείται σκυλί θαύμα. Μπορεί να κολυμπαέι, χρησιμοποιείται σαν κυνηγιτικός σκύλος, σώζει ανθρώπους, βοηθαέι την αστυνομία, τους διασώστες, τους τυφλούς και προστατεύει τα μικρά παιδιά.

Βασικό ένστικτο του Labrador, που το κάνει κορυφαίο και μοναδικό στην εύρεση τρούφας, είανι το λεγόμενο απορτ. Δηλαδή, ο σκύλος μπορεί να φύγει στα είκοσι με πενήντα μέτρα, να εντοπιίσει, να σκάψει, να βγάλει την τρούφα, και να μας την φέρει στα χέρια.  Σε αυτό συντελεί η αναπτυγμένη του όσφρηση αλλά και το γεγονός οτι δουλεύει με τον αέρα και το έδαφος.

 

Σύνταξη και επιμέλεια Βαρυπάτης Παναγιώτης