Το Κυνήγι Τρούφας στο Planet Fungi

Ανάδειξη καταστημάτων εστίασης
4 Αυγούστου 2023
Σημαντικές βραβεύσεις για το Μουσείο–18 Bραβεία μόνο το 2023
23 Οκτωβρίου 2023
Show all

Ο φωτογράφος Stephen Axford και η κινηματογραφίστρια Catherine Marciniak, εδώ και μία δεκαετία έχουν ιδρύσει το Planet Fungi. Πρόκειται για έναν μοναδικό ιστότοπο, στον οποίο υπάρχουν πολλά βίντεο και φωτογραφίες, σχετικά με τα μανιτάρια.


Είναι μία εξαιρετική δουλειά, που ως στόχο έχει να αναδείξει τον ρόλο των μυκήτων-μανιταριών και πόσο καθοριστικοί είναι για τη ζωή στον πλανήτη. Για αυτό και δεν είναι τυχαίο, ότι ένα μέρος της δουλειάς τους έχει ενταχθεί στο “Planet Earth II” του David Attenborough, αλλά και σε ένα μοναδικό ντοκιμαντέρ του Netflix το “Fantastic Fungi”, ενώ πάρα πολλές είναι οι φωτογραφίες τους σε διεθνή περιοδικά για τη φύση.


Ο Stephen και η Catherine επισκέφθηκαν πρόσφατα το Μουσείο και συμμετείχαν στο Κυνήγι Τρούφας που διοργανώνει. Εκτός του ότι εντυπωσιάστηκαν από όλη την διοργάνωση, γεγονός που εξέφρασαν με επιστολή τους προς τον διευθυντή του Μουσείου, κ. Νίκο Πάλλα, έφτιαξαν και ένα πολύ ωραίο βίντεο, το οποίο ανέβασαν στις σελίδες τους στο YouTube και στο Facebook (εδώ).


Τους ευχαριστούμε πολύ για αυτό.

5/8/2023