Το Κυνήγι Τρούφας ξεκινά! Στις 6 και 7 Μαρτίου τα πρώτα κυνήγια τρούφας

Κυνήγι τρούφας: Οι πρώτες ημερομηνίες για μεμονωμένους επισκέπτες
20 Φεβρουαρίου 2022
Μεγάλος υποστηρικτής των Κυνηγιών Τρούφας: ΟΛΥΜΠΟΣ
4 Απριλίου 2022
Show all

Το Κυνήγι Τρούφας είναι πάλι εδώ! Μετά από τα προβλήματα που δημιούργησε η πανδημία, ελπίζουμε πως στη φετινή σεζόν θα πραγματοποιηθούν “κανονικά”, καθόλη τη διάρκεια της περιόδου, δηλαδή από 1η Μαρτίου έως και την 31η Οκτωβρίου 2022 με τα πρώτα κυνήγια να προγραμματίζονται για τις 6 και 7 Μαρτίου.

Πρόκειται για μία εναλλακτική δυνατότητα στην περιοχή, που δεν προσφέρει μόνον τη χαρά της εύρεσης του πανάκριβου αυτού υπόγειου μανιταριού στο δάσος, αλλά και τη γνωριμία με την ιδιαίτερη γεύση του. Σε συνδυασμό δε με τη γνώση γύρω από τα μανιτάρια και την τρούφα που προσφέρει η επίσκεψη στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών, αποτελεί μία ολοκληρωμένη και άκρως απολαυστική εμπειρία.

Τα κυνήγια τρούφας τα διοργανώνει το Μουσείο, στα δάση της ευρύτερης περιοχής των Μετεώρων. Σε αυτά μπορούν να συμμετάσχουν οργανωμένα groups, σχολεία, καθώς και μεμονωμένοι επισκέπτες σε ημερομηνίες που ανακοινώνει το Μουσείο. Όποιοι επιθυμούν, μπορούν να απολαύσουν το κυνήγι privé, το οποίο από φέτος προσφέρεται σε δύο εκδοχές, την κλασσική και την Privé Premium, με περισσότερες παροχές.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα έχει διάρκεια περίπου 3 ωρών και περιλαμβάνει:

i. Κυνήγι τρούφας στο δάσος με ειδικά εκπαιδευμένα τρουφόσκυλα

ii. Γευσιγνωσία μανιταριών στο δάσος

iii. Μαγείρεμα και γεύμα τρουφομακαρονάδας στο δάσος

iv. Επίσκεψη και ξενάγηση στο μουσείο

Για περισσότερες πληροφορίες, καθώς και για δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε στο τηλ.: 24320 24959 ή στο email: info@meteoramuseum.gr.