Ανάδειξη καταστημάτων εστίασης

Η 1η Πανελλήνια Γιορτή Τρούφας σε αριθμούς
14 Ιουνίου 2023
Το Κυνήγι Τρούφας στο Planet Fungi
5 Αυγούστου 2023
Show all

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών αποφάσισε να αναδείξει τα καταστήματα εστίασης που διαθέτουν στο μενού τους ειδικά πιάτα με τρούφα και μανιτάρια. Αυτό γίνεται στα πλαίσια της απόφασης για την «Πόλη της Τρούφας» και στόχο έχει να επιβραβεύσει όλους εκείνους που στηρίζουν την προσπάθεια αυτή.

Η παρουσίαση θα γίνεται από τα μέσα που διαθέτει το Μουσείο (site, social media, περιοδικό κλπ.).

Για τον σκοπό αυτό, έστειλε επιστολή προς τα καταστήματα εστίασης της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, όπου εξηγεί τις λεπτομέρειες και την οποία παραθέτουμε:

Θέμα: Προώθηση καταστημάτων εστίασης

Αξιότιμες/οι κυρίες/οι,

Όπως πιθανά γνωρίζετε, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών εκδίδει ένα τριμηνιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό το «ΦυσηΌραμα», το οποίο αποστέλλεται σε περίπου 13.500 αποδέκτες (τουριστικά γραφεία, καταστήματα τροφίμων, σχολεία κλπ.). Εκδίδεται ανελλιπώς και μέχρι στιγμής έχουν εκδοθεί 30 τεύχη. Τα τεύχη όλα αναρτώνται στο site του Μουσείου και βρίσκονται αναρτημένα συνεχώς (πατήστε εδώ).

Το Μουσείο στα πλαίσια ανάδειξης της Καλαμπάκας ως «Πόλη της Τρούφας», αποφάσισε αρχής γενομένης από το επόμενο τεύχος, που θα εκδοθεί την 1η Οκτωβρίου, να παρουσιάζει, χωρίς κανένα απολύτως κόστος, τα καταστήματα εστίασης εκείνα, τα οποία περιλαμβάνουν στο μενού τους ορισμένα πιάτα τρούφας και μανιταριών. Θα γίνεται σύντομη παρουσίαση του καταστήματος (ιστορία, που βρίσκεται, τι προσφέρει, ειδικά χαρακτηριστικά κλπ.), των πιάτων τρούφας και μανιταριών που προσφέρει, ενώ θα υπάρχει και η δυνατότητα μιας μικρής συνέντευξης του ιδιοκτήτη, σχετική με το κατάστημα, την Πόλη της Τρούφας, κλπ.

Στόχος αυτής της προσπάθειας, είναι να γνωρίσει ο επισκέπτης της «Πόλης της Τρούφας», τα καταστήματα εστίασης, όχι μόνον της Καλαμπάκας, αλλά και της ευρύτερης Περιφερειακής Ενότητας των Τρικάλων, που μπορεί να απολαύσει αυτούς τους ανεπανάληπτους καρπούς της φύσης.

Η παρουσίαση των καταστημάτων θα είναι συνάρτηση της κάθε φορά ύλης του περιοδικού, αλλά και της σειράς προτεραιότητας, δηλαδή του πότε κάθε ένα από αυτά θα γνωστοποιεί στο Μουσείο, ότι ανήκει πλέον στην κατηγορία που ο επισκέπτης θα βρει τα συγκεκριμένα πιάτα. Εννοείται, βεβαίως, ότι θα πρέπει να υπάρχει και το ανάλογο φωτογραφικό υλικό, προκειμένου να γίνει όσο το δυνατόν καλύτερη η παρουσίαση.

Στο βαθμό, επομένως, που πληρούνται οι παραπάνω προϋποθέσεις, μπορείτε να έρθετε σε επαφή μαζί μας για όλες τις λεπτομέρειες.

4/8/2023