Κυνήγι Τρούφας

Μια νέα απολαυστική πλευρά της Ελλάδας που αξίζει να γνωρίσετε

 

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών σας προτείνει μία υπέροχη εμπειρία: Κυνήγι τρούφας στα Μετέωρα! Στα πανέμορφα και άγνωστα δάση της περιοχής, σε πολύ μικρή απόσταση από την Καλαμπάκα, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν ένα ανεπανάληπτο κυνήγι τρούφας, να γευτούν μία πεντανόστιμη τρουφομακαρονάδα στο δάσος, που μαγειρεύεται με τις τρούφες που βρίσκουν τα τρουφόσκυλα, να ξεναγηθούν στο Μουσείο, να δοκιμάσουν διάφορα είδη μανιταριών, να γνωρίσουν το γλυκό μανιτάρι, καθώς και ένα εξαιρετικό ντόπιο κρασί.

Πρόκειται για μία ολοκληρωμένη πρόταση, μοναδική στην Ελλάδα, ενώ η σύγκρισή της με ανάλογες δράσεις στο εξωτερικό, είναι ποιοτικά, αλλά και οικονομικά ανώτερη.

Σας περιμένουμε και… καλή απόλαυση!

ΜΕΤΕΩΡΑ: ΚΛΑΣΙΚΟΣ TΟΠΟΣ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΤΡΟΥΦΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Η περιοχή των Μετεώρων είναι ένας τόπος ο οποίος ενδείκνυται για την ανάπτυξη του κυνηγιού τρούφας. Διαθέτει άγριες τρούφες, ενώ η προσβασιμότητα είναι πολύ εύκολη, αφού ένα πούλμαν μπορεί να προσεγγίσει πολύ άνετα τους χώρους κυνηγιού.

Στόχος μας είναι η περιοχή να κατοχυρωθεί ως ένας αντιπροσωπευτικός τόπος κυνηγιού τρούφας στην Ελλάδα, όπου ο επισκέπτης, μεταξύ των άλλων, θα έχει αυτήν την εναλλακτική δυνατότητα, είτε σε συνδυασμό με τα μοναστήρια και τα άλλα αξιοθέατα, είτε και ως αυτόνομη δραστηριότητα που μπορεί να καλύψει ένα μεγάλο μέρος ή και ολόκληρη την ημέρα.

Το περιβάλλον είναι μαγευτικό, η διαδικασία του κυνηγιού συναρπαστική, ενώ η τρουφομακαρονάδα μένει αξέχαστη. Το γεγονός δε ότι η πρόταση αυτή συνδυάζεται με ένα από τα ελάχιστα Μουσεία Μανιταριών στην Ευρώπη και τον κόσμο, καθώς και με τη γευσιγνωσία μανιταριών, την καθιστά ανεπανάληπτη και μοναδική.

Ο αριθμός των ατόμων μπορεί να είναι από δύο έως πενήντα.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ

Το κυνήγι

Ο Παναγιώτης με τα τρουφόσκυλά του, τη Μάγια και τη Ντορίτα, μας περιμένουν! Αρχίζει αμέσως η αναζήτηση σε κάθε γωνιά του δάσους. Πρώτη τρούφα, δεύτερη, τρίτη…. Τα σκυλιά συνεχίζουν ασταμάτητα, ενώ οι επισκέπτες το απολαμβάνουν ακολουθώντας τα κατά πόδας. Σε λίγη ώρα σταματούν. Μας έχουν δείξει τις ικανότητές τους και απολαμβάνουν τα χάδια και την επιβράβευση των παριστάμενων.

 

Η τρουφομακαρονάδα

Η συνέχεια ανήκει στους σεφ. Ένας ή περισσότεροι από τους σεφ του Μουσείου, αρχίζουν το μαγείρεμα. Σε ένα καινοτόμο σκεύος, χωρητικότητας 50 πιάτων, θα φτιάξουν για όλους μία γευστικότατη τρουφομακαρονάδα, αφού προσθέσουν και ορισμένα άγρια μανιτάρια. Την ίδια στιγμή αποκαλύπτουν τα μυστικά της τρούφας και πως μαγειρεύεται. Η μακαρονάδα σερβίρεται, τα μπουκάλια με το κρασί ανοίγουν και ο γευστικός παράδεισος κορυφώνεται.

Το Μουσείο

Αφού έχουμε απολαύσει την τρουφομακαρονάδα φθάνουμε στο Μουσείο. Ξενάγηση, με ιδιαίτερη έμφαση στα μανιτάρια, ενώ διάφορες μανιταρολιχουδιές (αλμυρές και γλυκές), μας περιμένουν να τις δοκιμάσουμε, απογειώνοντας τον ουρανίσκο μας. Αυτή όμως η γευστική πανδαισία μπορεί να συνεχιστεί και στο σπίτι μας ή να τη «δωρίσουμε» σε φίλους. Έχουμε να επιλέξουμε μεταξύ πενήντα ενός (!) προϊόντων μανιταριών και τρούφας εξαιρετικής συσκευασίας που έχει δημιουργήσει το μουσείο για μας!

 

Το πρόγραμμα

10.00       Αναχώρηση από το Μουσείο ή το ξενοδοχείο

10.30       Έναρξη κυνηγιού

11.15       Μαγείρεμα τρουφομακαρονάδας στο δάσος για τους συμμετέχοντες

12.15       Τέλος κυνηγιού

12.45       Επίσκεψη στο Μουσείο, ξενάγηση, μανιταρογεύσεις

13.30       Τέλος προγράμματος

Σημείωση: Το πρόγραμμα μπορεί με παραλλαγές να πραγματοποιηθεί και απογευματινές ώρες αναλόγως της εποχής, ή να συνδυαστεί και με άλλες δράσεις σε επόμενη φάση (π.χ. οινοποιεία, τυροκομεία κλπ).