Τα ζυμαρικά ΜΑΚΒΕΛ στο Κυνήγι Τρούφας

Σημαντικές βραβεύσεις για το Μουσείο–18 Bραβεία μόνο το 2023
23 Οκτωβρίου 2023
Κυκλοφόρησε το 32ο Τεύχος του περιοδικού ΦυσηΌραμα
31 Ιανουαρίου 2024
Show all

Δύο οργανισμοί με αυξημένες περιβαλλοντικές ευαισθησίες συναντώνται και συνεργάζονται στο Κυνήγι Τρούφας που διοργανώνεται στα Μετέωρα. Η συνεργασία αφορά το Μουσείο και την εταιρεία EURIMAC, η οποία παράγει τα ζυμαρικά ΜΑΚΒΕΛ. Τα ελληνικά προϊόντα της θα χρησιμοποιούνται για την παραγωγή τρουφομακαρονάδας κατά τη διάρκεια του Κυνηγιού Τρούφας.

Η εταιρεία EURIMAC – MAKΒΕΛ ιδρύθηκε το 1939 και έχει φτάσει σήμερα να είναι η μεγαλύτερη παραγωγός εταιρεία ζυμαρικών στην Ελλάδα, ενώ εξάγει τα προϊόντα της σε όλες τις ηπείρους σε περισσότερες από 55 χώρες! Διαθέτει μια πλούσια γκάμα ζυμαρικών υψηλής ποιότητας και αυθεντικής γεύσης, ζυμωμένα με 100% επιλεγμένα ελληνικά σιτάρια και νερό από τα κρυστάλλινα νερά του όρους Μπέλες.

Δεν είναι, όμως, μόνο η κορυφαία ποιότητα των ζυμαρικών της που την ξεχωρίζει, καθώς διαθέτει υψηλότατα στάνταρ περιβαλλοντικής ευαισθησίας. Είναι μία 100% πράσινη εταιρεία, που χρησιμοποιεί θερμική ενέργεια παραγόμενη από βιομάζα και ηλεκτρική ενέργεια προερχόμενη μόνο από Ανανεώσιμες Πηγές. Οι συσκευασίες της είναι από 100% ανακυκλώσιμο υλικό, έχει μηδενικά απόβλητα, διαθέτει πράσινο δίκτυο διανομής, κι έχει μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα συνολικά σε όλη την αλυσίδα προμήθειας – παραγωγής – διανομής και κατανάλωσης.

Για το Μουσείο, επομένως, αποτελεί τιμή η συνεργασία μαζί της και η υποστήριξή της σε μία μοναδική δραστηριότητα όπως το Κυνήγι Τρούφας. Εξάλλου, ποιος δεν θα επιθυμούσε να συνεργάζεται με ανθρώπους, οι οποίοι μοιράζονται τις ίδιες περιβαλλοντικές ανησυχίες, αλλά και τις ίδιες αξίες που βάζουν στο κέντρο της δραστηριότητάς τους τον άνθρωπο!

25/10/2023