Σοκολάτες από το μέλλον

Το κυνήγι τρούφας στο “Πρώτο Θέμα”
1 Νοεμβρίου 2019
Κυνήγι Τρούφας: Πώς θα λάβετε μέρος
6 Φεβρουαρίου 2020
Show all

Οκτώ νέες χειροποίητες σοκολάτες με άγρια μανιτάρια από το Μουσείο Μανιταριών

 

Μία νέα καινοτόμο σειρά χειροποίητων σοκολατών με μανιτάρι δημιούργησε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών. Πρόκειται για οκτώ νέες σοκολάτες, οι οποίες κυκλοφορούν για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ενώ αποτελούν ταυτόχρονα και παγκόσμια πρωτοτυπία, όσον αφορά τη μίξη διαφόρων συστατικών (ελαιόλαδο, θυμάρι, εσπεριδοειδή, σουσάμι, δενδρολίβανο, άνθος αλατιού, σαφράν, κάνναβη κ.α.) και τον συνδυασμό τους με τα μανιτάρια.

Τα μανιτάρια, όπως και πολλά από τα συστατικά τους, είναι τοποθετημένα με το χέρι πάνω στη σοκολάτα, δημιουργώντας μία λαχταριστή λιχουδιά, ενώ κυριαρχεί η ιδιαίτερη γεύση και το άρωμα του κάθε είδους άγριου μανιταριού που συμμετέχει.

Κάθε σοκολάτα περιέχει ένα είδος κορυφαίου άγριου μανιταριού (Βωλίτης, Αμανίτης Καισαρικός, Κανθαρίσκος, Μαύρη Τρομπέτα) ή φαρμακευτικού μανιταριού (Γανόδερμα), καθώς βέβαια και τρούφας.

Ο εμπλουτισμός τους με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, πέραν των ωφελημάτων στον οργανισμό, δημιουργεί και σοκολάτες με εξαιρετική υφή, αλλά και φίνα γεύση.

Όλα τα συστατικά συμμετέχουν σε ιδανικές αναλογίες, δημιουργώντας ξεχωριστές γεύσεις, που αναμφίβολα μπορούν να τις κατατάξουν στην επόμενη γενιά σοκολατών.

Όσον αφορά τη συσκευασία, είναι εξαιρετική και συμβαδίζει πλήρως με το μοναδικό της περιεχόμενο.

Αν είστε λοιπόν λάτρεις της σοκολάτας και σας αρέσουν οι περιπλανήσεις σε νέες της γεύσεις, τότε οι σοκολάτες αυτές του Μουσείου είναι ιδανικές για εσάς.