Κυνήγι Τρούφας

Η ΕΞΟΡΜΗΣΗ

Το κυνήγι

1Ο Χρήστος με το τρουφόσκυλό του, το Brio, μας περιμένουν! Αρχίζει αμέσως η αναζήτηση σε κάθε γωνιά του δάσους. Πρώτη τρούφα, δεύτερη, τρίτη…. Ο Brio συνεχίζει ασταμάτητος, ενώ οι επισκέπτες το απολαμβάνουν ακολουθώντας τον κατά πόδας. Σε λίγη ώρα σταματά. Μας έχει δείξει τις ικανότητές του και αφήνει στο αφεντικό του τον πρώτο ρόλο.

 

Η τρουφομακαρονάδα

2Ο Χρήστος βάζει τον σκούφο του και αρχίζει το μαγείρεμα. Σε ένα καινοτόμο σκεύος, χωρητικότητας 50 πιάτων, θα φτιάξει για όλους μία γευστικότατη τρουφομακαρονάδα, αφού προσθέσει και ορισμένα άγρια μανιτάρια. Την ίδια στιγμή αποκαλύπτει τα μυστικά της τρούφας και πως μαγειρεύεται. Η μακαρονάδα σερβίρεται, τα μπουκάλια με το κρασί ανοίγουν και ο γευστικός παράδεισος κορυφώνεται.

 

 

Το Μουσείο

3Επιστροφή στο Μουσείο. Ξενάγηση, με ιδιαίτερη έμφαση στα μανιτάρια, ενώ διάφορες μανιταρολιχουδιές (αλμυρές και γλυκές), μας περιμένουν να τις δοκιμάσουμε, απογειώνοντας τον ουρανίσκο μας. Αυτή όμως η γευστική πανδαισία μπορεί να συνεχιστεί και στο σπίτι μας ή να τη «δωρίσουμε» σε φίλους. Έχουμε να επιλέξουμε μεταξύ πενήντα ενός (!) προϊόντων μανιταριών και τρούφας εξαιρετικής συσκευασίας που έχει δημιουργήσει το μουσείο για μας!

 

 

 

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης είναι:

10.00: Αναχώρηση από το Μουσείο

10.30: Έναρξη κυνηγιού

11.15: Μαγείρεμα τρουφομακαρονάδας στο δάσος

12.15: Τέλος κυνηγιού

12.45: Επίσκεψη στο Μουσείο, ξενάγηση

13.15: Γευστική δοκιμή μανιταριών

13.30: Τέλος προγράμματος

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο Μουσειο, στο τηλέφωνο: 2432024959 ή στο email: info@meteoramuseum.gr

 

Θα παρακαλούσαμε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο για την επιβεβαίωση της συμμετοχής σας, τουλάχιστον δύο μέρες πριν την πραγματοποίηση του κυνηγιού.